Huize Westerlicht Alkmaar

In augustus is Noordwest Ziekenhuisgroep met de renovatie van Huize Westerlicht in Alkmaar gestart. Een mijlpaal voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis. Het voormalige verzorgingshuis en tevens rijksmonument krijgt een kantoor- en onderwijsfunctie. Dit betekent dat er een ingrijpende modernisering nodig is, mét behoud van originele details.

Noordwest heeft bouwbedrijf Heijmans gecontracteerd voor de uitvoering van de werkzaamheden. Heijmans en Augenbroe Glas hebben grote ervaring met renovatie van rijksmonumenten, zoals de restauratie van de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis (GZG) in ’s-Hertogenbosch.
Wederom zijn wij de partner van Heijmans en voorzien wij het glas in dit prachtige monument.

Rijksmonument Sint Anna Venray

In opdracht van de Bonth van Hulten gaan we aan de slag in Venray voor de restauratie van de rijksmonumenten op het St Anna Landgoed. Het hoofdgebouw, het mortuarium en de kapel zullen gerestaureerd worden en krijgen vervolgens een andere bestemming.

Er zijn plannen voor een hotel-restaurant in het hoofdgebouw, een museum in het mortuarium en een hotelexploitant is geïnteresseerd in het maken van een hotel. Renschdael Groep kocht het Sint Annaterrein, dat 47 hectare groot is, in januari 2018 van eigenaar Vincent van Gogh. Het plan is om 115 woningen te bouwen, deels in bestaande gebouwen en deels op particuliere bouwkavels. Daarnaast komen er 63 woonzorgappartementen in de diverse paviljoens.