Asbest is in het verleden vaak toegepast in bouwmaterialen, isolatiematerialen, dakbedekkingen, stopverf en beglazingskitten.

Vanaf juli 1993 geldt in Nederland een verbod op de toepassing van asbest en vanaf 2005 in heel Europa. Tot wanneer de asbesthoudende kitten zijn geproduceerd is niet geheel duidelijk maar we kunnen aannemen dat kitten geproduceerd na juli 1993 geen asbest meer bevatten.

Asbesthouden beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel kan veilig onder risicoklasse 1 worden verwijderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij het verwijderen de grenswaarde niet wordt overschreden. Daardoor is de indeling in SMA-rt gewijzigd in risicoklasse 1.

Onze monteurs zijn gecertificeerd om asbesthoudende kitten te verwijderen. Wij werken conform het daarvoor geldende protocol. Het hele traject van opname, verwijderen van het glas met asbesthoudende kit en het plaatsen van een nieuwe ruit zullen wij verzorgen. Dit zorgt ervoor dat we het sneller en effectiever kunnen uitvoeren en de klant/ bewoner zit maar een keer in de rommel.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *