IKC De Samenstroom Hellevoetsluis

Het nieuwe kindcentrum De Samenstroom in Hellevoetsluis verenigt drie basisscholen en een kinderdagverblijf. In opdracht van Cordeel voorzien we hier het glas.

LAB42 Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is begonnen met de realisatie van het nieuwe onderwijsgebouw: LAB42. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Duurzaam Gracht Kerkrade

In de Kerkraadse buurt Gracht renoveert BAM Wonen in opdracht van HEEMwonen 102 woningen. In de flats aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat wordt eind 2020 gestart met de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheidsmaatregelen als onderhoud worden uitgevoerd. Alle ramen worden door ons voorzien van HR++ glas.

Berkelbosch deelplan 6B

Ballast Nedam bouwt verder aan hun project Berkelbosch in Eindhoven.
Op dit moment worden er 37 woningen in deelplan 6B afgebouwd.

Sphinx Kwartier Maastricht

Een bijzonder woonproject tussen de Maastrichtse binnenstad en het nieuwe Frontenpark.
Op het terrein, waar sinds 1834 aardewerkfabriek Sphinx was gevestigd, verrijst een bijzondere woonwijk. Door de aantrekkelijke mix van ruime appartementen, luxe penthouses en mooie stadswoningen met tuin is dit dé plek waar mensen van alle leeftijden willen wonen.
Op dit moment wordt er in opdracht van Bouwbedrijven Jongen gewerkt aan de beglazing van blok 10.

Burano Zaandam

In het stationsgebied van Zaanstad heeft Stebru in samenwerking met Fraxus Living & Care 144 levensloopbestendige woningen voor senioren ontwikkeld. Het stationsgebied is het afgelopen decennium getransformeerd van kantoren en bedrijfsruimten naar een hoogstedelijk woon- en winkelmilieu binnen 15 minuten van Amsterdam. Het voormalige gebouw van Post NL wordt volledig getransformeerd naar een complex met appartementen voor senioren en een commerciële plint. Augenbroe Glas is hierin weer partner van Stebru betreffende de beglazing van het geheel.

Parc Verde Helmond

Parc Verde wordt gebouwd op het terrein tussen de Mierloseweg en de Kasteelherenlaan, waar voorheen Raaijmakers Houthandel was gevestigd. Het project grenst aan het Goorlooppark. In totaal komen er 108 woningen: hoekwoningen, tweekappers, bungalows en appartementen. In opdracht van Moeskops’ Bouwbedrijf voorzien wij hierin de beglazing. De eerste opleveringen staan voor eind 2020 gepland.

Eden District Rotterdam

Verscholen aan de historische Lloydpier, tussen de Kraton- en Lloydkade in Rotterdam ligt het nieuwbouwproject Eden District. Tussen Loods Borneo en Bali. Daar waar de boten naar Indië ooit vertrokken, bouwt Stebru aan een prachtig project. Er worden 95 woningen van maar liefst 25 verschillende types gebouwd. Wederom zijn wij trotse partner van Stebru en zullen wij het geheel van glas voorzien. De bouw is reeds in 2019 gestart en de laatste opleveringen staan voor 2022 gepland.

Huize Westerlicht Alkmaar

In augustus is Noordwest Ziekenhuisgroep met de renovatie van Huize Westerlicht in Alkmaar gestart. Een mijlpaal voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis. Het voormalige verzorgingshuis en tevens rijksmonument krijgt een kantoor- en onderwijsfunctie. Dit betekent dat er een ingrijpende modernisering nodig is, mét behoud van originele details.

Noordwest heeft bouwbedrijf Heijmans gecontracteerd voor de uitvoering van de werkzaamheden. Heijmans en Augenbroe Glas hebben grote ervaring met renovatie van rijksmonumenten, zoals de restauratie van de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis (GZG) in ’s-Hertogenbosch.
Wederom zijn wij de partner van Heijmans en voorzien wij het glas in dit prachtige monument.

KMA Breda

De Koninklijke Militaire Academie, beter bekent als de KMA, wordt grootschalig gerenoveerd en gerestaureerd. Het gebouw is een van de top 100 monumenten in Nederland.

Het huidige gebouw wordt dagelijks gebruikt als opleidingsinstituut voor Defensie. Het kasteel wordt gemoderniseerd zodat het weer aan de eisen van de tegenwoordige gebruikers voldoet. Tijdens de verbouwing wordt vooral de brandveiligheid en de isolatie aangepakt. Dit alles uiteraard met aandacht voor de oorspronkelijke details. Zo worden bijvoorbeeld alle ramen zorgvuldig gerestaureerd.

Dit betekent concreet voor ons dat we bijna 9000 (!) ruiten gaan voorzien van nieuw monumentenglas.