Duurzaam Gracht Kerkrade

In de Kerkraadse buurt Gracht renoveert BAM Wonen in opdracht van HEEMwonen 102 woningen. In de flats aan de Boudewijn-Eik en Lourdesstraat wordt eind 2020 gestart met de woningverbetering, waarbij zowel duurzaamheidsmaatregelen als onderhoud worden uitgevoerd. Alle ramen worden door ons voorzien van HR++ glas.

Huize Westerlicht Alkmaar

In augustus is Noordwest Ziekenhuisgroep met de renovatie van Huize Westerlicht in Alkmaar gestart. Een mijlpaal voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis. Het voormalige verzorgingshuis en tevens rijksmonument krijgt een kantoor- en onderwijsfunctie. Dit betekent dat er een ingrijpende modernisering nodig is, mét behoud van originele details.

Noordwest heeft bouwbedrijf Heijmans gecontracteerd voor de uitvoering van de werkzaamheden. Heijmans en Augenbroe Glas hebben grote ervaring met renovatie van rijksmonumenten, zoals de restauratie van de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis (GZG) in ’s-Hertogenbosch.
Wederom zijn wij de partner van Heijmans en voorzien wij het glas in dit prachtige monument.

KMA Breda

De Koninklijke Militaire Academie, beter bekent als de KMA, wordt grootschalig gerenoveerd en gerestaureerd. Het gebouw is een van de top 100 monumenten in Nederland.

Het huidige gebouw wordt dagelijks gebruikt als opleidingsinstituut voor Defensie. Het kasteel wordt gemoderniseerd zodat het weer aan de eisen van de tegenwoordige gebruikers voldoet. Tijdens de verbouwing wordt vooral de brandveiligheid en de isolatie aangepakt. Dit alles uiteraard met aandacht voor de oorspronkelijke details. Zo worden bijvoorbeeld alle ramen zorgvuldig gerestaureerd.

Dit betekent concreet voor ons dat we bijna 9000 (!) ruiten gaan voorzien van nieuw monumentenglas.

Rijksmonument Sint Anna Venray

In opdracht van de Bonth van Hulten gaan we aan de slag in Venray voor de restauratie van de rijksmonumenten op het St Anna Landgoed. Het hoofdgebouw, het mortuarium en de kapel zullen gerestaureerd worden en krijgen vervolgens een andere bestemming.

Er zijn plannen voor een hotel-restaurant in het hoofdgebouw, een museum in het mortuarium en een hotelexploitant is geïnteresseerd in het maken van een hotel. Renschdael Groep kocht het Sint Annaterrein, dat 47 hectare groot is, in januari 2018 van eigenaar Vincent van Gogh. Het plan is om 115 woningen te bouwen, deels in bestaande gebouwen en deels op particuliere bouwkavels. Daarnaast komen er 63 woonzorgappartementen in de diverse paviljoens.

Hooghwerf Eindhoven

In opdracht van Moeskops’ bouwbedrijf zullen wij gaan realiseren:
Nieuwbouw van 28 grondgebonden woningen (blok A) en 37 appartementen (blok B/C)

Haga Leyenburg Den Haag

Den Haag groeit. En daarmee ook de vraag naar centraal gelegen woningen waar mensen tot hun oude dag comfortabel kunnen blijven wonen. Ruim 600 nieuwe woningen, commerciële voorzieningen en een parkeergarage nabij het gerenoveerde HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag Zuid maken dat mogelijk. De uitvoering ligt bij Heijmans en dat betekent dat wij dit project, met trots, aan onze portefeuille mogen toevoegen.

23 appartementen Duineveld Noordwijk

Na een succesvolle eerste fase zijn we nu gestart met het beglazen van 23 hoogwaardige appartementen in de kleinschalige appartementengebouwen Zeehuys en Duinhuys. Dit alles in opdracht van Heijmans.

Energiekwartier Blok B Den Haag

De derde fase van het Energiekwartier, een woonblok met ruime eengezinswoningen en appartementen, heeft de naam Esperanto. Dit nieuwbouwproject ligt direct aan het Esperantoplein, rond een open binnenplaats met eigen parkeerplaatsen. Esperanto telt 38 koopwoningen. Wij werken hier in opdracht van Heijmans Rotterdam

17 Woningen Eiteren IJsselstein

Riz Bouw realiseert in Ijsselstein 12 kade woningen, 4 twee-onder-éénkapwoningen en 1 vrijstaande woning. Ook hier voorzien wij het glas.